May 26, 2012

:')

Views
Hey.
Hari ini D nak syiok sendiri jap.
Nak luahkan perasan jap. :3
Merepek merepek lah. D nda peduli.
Yg penting sekarang ni, D rasa sedih lah.

Kenapa?
Erm. Si dia kan macam nda sayang D suda ni?
D rasa dia bosan dah dengan D kan?

Yalah. D ni gemuk, nda cntik, nda pandai berfesyen.
Boleh dikatakan, 50/50 lah kalau jd gf orang.
Manalah ada orang mau dgn D ni.

Perangai D ni pun mcm budak-budak
Manja sgt.
Suka marah-marah.
Kuat merajuk.
Kuat jelous.
Kuat nangis.
Semualah kuat.

Semenjak dia keja kan, dia langsung teda masa untuk D dah.
Kredit pun teda.
Gaji dia, dia beli hp baru and baju.
Dia ada kasi D kredit.
RM10 pula tu. jadi D tanya dia,
"Ada kasi relaod diri sendiri?"
Dia ckp ada.
Tapi kan....
Dia cuma reloadkan RM5 ja.
Hmph.

D langsung nemw apapa dari dia.
Mahupun harta.
D bukan tgk dia dari segi harta.
Tapi memang D sayang dia sangat-sangat.

D pernah ckp dgn dia,
gaji dia tu biarlah simpan. Untuk diri sndiri.
Hasil titik peluh sndiri juga kan.
D langsung nda pernah terfikir untuk meminta apapa dari dia if dia suda start keja.

Tapi dia tetap degil. Hmph.
jadi kan. Habis ja reload dia yang RM5 tu kan.
Kami langsung teda txt dari hari itu.
Sedih.
Rindu.
mau hampir 2 bulan kami nda txt.

Skrg ni dia ada krdit.
Tapi cara dia txt dgn D kan, macam bukan dia yang D kenal dulu.
Mcam dia berubah ni.
Dalam proses matang kah?
Hmph.

If D log in FB dia, mesti ada ja perempuan dia bawa chat.
Nampaknya, dia bosan sudah dgn D kan.
D rela lepaskan dia.
Asalkan dia bahagia,
D nda mau dia rasa mcam dia ni nda freedom.
D nda mau dia rasa nda bahagia disisi D.

If dia ada jumpa someone yang boleh kasi happy dia,
D nda marah.
D akan lepas dia juga.
D nda jahat tau.
D nda pentingkan diri sndiri.
If itu yg membahagiakan dia, D harus lepaskan.
Daripada dia terus terseksa dgn D kan.

Anyway,
Sayang, D sayang sama sayang tapi if sayang nda sayang D suda.
Its okay. Biarlah.
Dunia ni kan besar. :3
Pasti ada jodoh tak ke mana kan. :')

Okay lah. D nak out dulu.
Mau main sama "hujan"
:')
Assalamualaikum.

May 18, 2012

Struggle

Views
Hey. Assalamualaikum
Lama kan D nda post di lembaran putih yang canggih ni.
Apa nda.

Orang exam baaa. :(
Memandangkan exam D cuma tinggal PSK and SN
D curi sikit masa untuk post lah.
Lagipun hari isnin juga pun.
Still ada timee.
Relaks kan minda dulu.
Curi masa sikit jaaaa.

Before D forget,
Happy Teacher's Day to all teachers especially to my class teacher Teacher Suzana.
3 years together. :3
Thank you teacher for everything.

Kamu cari apa?
Post tntg kasih seorang guru kah?
Alah. D teda masa nak buat.
Struggle lah katakan.

Anak rajinnnn. HEEHE.
Insyallah D akan buat.
D nda janji.
Cerita pasal exam.
How yours exam??
Fine?
Atau ada pasang pistol niiii?

Eleh. Macam D nda tau.
ada berperang ni kan dengan exammm.
Main tembak tembak.
Kan tropot.

My exam?
erm. Macam mana mau explain ahr?
Nda juga susah nda juga senang.
Tengah tengah. :3
Bagi D, yang paling susah ialah sejarah.

Kurang membaca baaaa.
Kenapa kurang baca?
Macam mana nda kurang.
Hari yang sama ada exam SN, MATH and SEJARAH.
OMYGOAT!
Struggle gila. :3

Tapi exam MATH paper 1 is easy lah.
Because semuanya dari PMR past yearrrr.
HEHE.
Ada buat latihannnn. HEHE

Apapun, D harap D dapat semua A.
LULUSS. AMINNNN YA RABBAL AMIN
D doakan untuk semua readers jugaa.
Doakan untuk D juga!
Okay D out dulu.
Mau santaiii jap.
Assalamualaikum. :3 

May 11, 2012

Kasih seorang ibu :')

Views
Hey everybody.
Guess what?
Entri yang kamu semua tggu.
Hehe.
Jom baca.

Orang yang pertama kusayangi ialah ibuku.
Pandangan pertama jatuh cinta ialah ratuku.
Kucupan pertama dari kasih ibu.
Kegembiraan yang pertama ialah penyayang hidupku.

Kegembiraan yang ku nikmati, ku kongsikan bersamamu.
Kau tumpang bahagia.
Dan, apabila aku dalam lemasan tangisanku,
kau hulur bantuanmu.
Kau beri bahumu dan kau setia mendengar tangisanku.

Tanpamu wahai ratu hatiku, aku tidak akan pijak dua tapak kakiku di bumi ini.
Sesungguhnya syurga itu dibawah telapak kakimu,
aku sebagai seorang ihsan yang bergelarkan anakmu
aku menyusun 10 jariku dan aku memohon maaf padamu wahai ibuku.
Aku meminta maaf kerana:

-Maaf sebab kerana aku, ibu terpaksa membawaku ke mana sahaja selama 9 bulan.
-Maaf atas semua rintihan yang ibu lalui
-Maaf atas setiap titik peluhmu apabila menjaga aku
-Maaf atas pengorbananmu untukku
-Maaf segala kesakitan yang ibu rintangi
-Maaf atas kekasaran aku
-Maafkan aku dengan atas segala yang ibu hadapi selama ini

Aku meminta maaf bukan hari ini sahaja tapi setiap hari.
Dalam doaku wahai ibu.
Hari istimewa untukmu bukan hari ini sahaja tapi setiap hari.
Dalam duniaku wahai ibu.
Kasih sayang yang hebat ini bukan hari ini sahaja tapi setiap hari.
Dalam hatiku wahai ibu.
Kegembiraan bukan hanya hari ini tapi setiap hari.
Dalam hidupku wahai ibu.

Ibu, selama 9 bulan ibu menjagaku dengan baik.
Selama itulah ibu menghadapi banyak dugaan.
Tapi aku membalasnya bukan dengan cara baik kan.
Aku akan berusaha menjaga hatimu wahai ibu sebagaimana ibu menjagaku dengan baik.
InsyaAllah.

Maafkan aku, ibu. :'(

Buat readers sekalian, sayangilah ibumu selagi mereka masih ada.
Mohon maaf dengan mereka dengan segera sebelum terlambat.

Dengan ini entri D dah pun berakhir.
Izinkan D mengundur diri dan D harap kamu semua sambut hari ibu dengan sempurna.
Byeeee. Good Night.
Assalamualaikum.


 

May 10, 2012

EXAM!

Views
Hey.
D rindu lah mau mencoret di lembaran putih yang berteknologi canggih ni.
Eleh. Ayat.
Skeemmma. Mintapujiinnyyaaa.

Ouh ya, D ada exam! Arghhh.
Nak kata D stress nda juga. But I'm scared.
Why?
Because all of my teachers are hoping my friends and I get A'.
I mean straight A.
8A okay?
Hmph.
Susah ?
not really. But we have to score 85% first.
Itu baru A.
If dibawah 85%, no need lahhh berangan dapat A.
Mau score B pun at least you must score 75% okay.
Not 60% yang biasa tu.
NO.

In our special class ni,
paling rendah lah you score ialah 50 above!
Not 40!
Kami punya gred is not gred sekolah.
But gred level yang up up!

Dulu, kalau di kelas biasa.
Kita score 60% pun sudah puas hati kan.
Tapi since I got in this class.
For me 60% is nothing.
What you get when you score this?
Let me tell you,
D rasa malu sangat.
SANGAT!
Yalah. The teachers kan macam hampa ni.

Tapi kalau di kelas biasa, macam bangga lah kan.
Yalah. Yang terbaik sudah kita buat.
Tapi in this class. You have to be more strong from this.
Anyway.
D harap D dapat straight this exam!
#cross finger.

Wish me.
Hehe. Wish you luck toooo!
I have to go now.
Need study.
Ouh ya.
Dont forget to read my blog once again on 13th May
My new entri.
About our lovely mom!
Tittlenya "Kasih seorang Ibu" :3
Do come again.
I'm sure you will not regret.
Ok bye. STUDY FIRST.
Good Night.

MsDaniella says Hi