June 15, 2012

Superhero D !

Views
Hey. Assalamualaikum.
D baru tahu rupanya tomorrow Father's Day.
Ya Allah. Mother's Day ingat pula.
Sedapppnya kan. Berat sebelah.
Haishh.
Nda bagussss.

Hari tu. Post D yg lama, D ckp D akan post secara spontan kan.
Nda pa lah. Hope semua readers baca ja lah.
Jom lah mulllaaaa!

"Bukan cuma ibuku sahaja yg aku sayangi, tetapi juga dengan ayahku.
Mungkin pengorbanannya tidak sebanyak pengorbanan ibuku tapi tanpa dia juga, aku tidak akan hadir dalam dunia ini.
Kerna dia, aku masih mampu membeli baju yg baru.
Kerna dia juga, aku masih mampu hidup dalam kesenangan.

Kasih sayang aku terhadapnya sama sahaja dengan ibuku.
Tiada yg lebih, tiada yg kurang.

Seorang ayah penting bagi anak perempuan.
Kaum Hawa.
Kerana dia akan menjadi wali kita pada hari penting kita.
Tapi dari segi fikiranku, dia bukan penting dalam hal itu sahaja.
malah dia penting untukku menlindungiku dari apa jua.
Dialah yg sentiasa ada disisiku ketika ku memerlukan apa sahaja bersama ibu.
Dia lah yg mengendongku ketika aku sedang menangis kerana kesakitan.
Dia juga seorang wira dihadapan mataku.

Seorang ibu tidak akan mampu melakukan semua ni seperti menjagaku, melindungiku, memberi makan dan minum kecuali dilakukan bersama ayahku.
Ayahku memang bukan SUPERMAN.
Tapi dia HEROMAN.
Ayahku memang tidak berbadan TEGAP.
Tapi dia berhati yg KUAT.
Apapun dia lah RAJA bagiku.

Saya sayang ayah saya seperti mana saya sayang ibu saya.
Hari-hari :3
Kamu nda sayang ayah kamu?
Ayah or abah or daddy or bapa or anything you call him.
Do you love him?

Haaa. Macam? Habis suda D buat post tntg AYAH.
D mau juga baca blog kamu tntg AYAH.
Kalau kamu ada buat, D akan baca and letak di blog D.
Then. biar semua orang baca.
:3 Kamu boolehhh bagi link blog kamu di coment or shoutbox D.
Thank you for reading.
Byeee, Assalamualaikum.

psst! Minggu depan D akan pegi KUDAT! Nda sabar.
Mau tau kenapa?
Nantikan post tntg tu akan datanggggg. :3
Jgn lupa folllowww ahr. :3


 

June 8, 2012

tiada makna :'(

Views
Hey. Assalamualaikum.
Hmph. D sedih lahhh.
Hbngan kami dua kan macam bukan dulu dulu ni
Hbngan kami macam renggangg,
Bila mau call, dia angkat juga. Tapi mstii ada alasan dia,
Mau mandi lah. Mau makan lah. Keja lah. Sibuk lahhh.

Adakah ini tanda tanda yg dia nda suka D suda?
Maksud D, dia nemw dgn D suda kah?
Sedih tauuuu. 

D rindu dia baa. Tapi dia macam nda jaa.
Kalau rindu pun, macam teda perasaan. haish.
Macam D post sebelum ni. Dia macam berubah sudaaa.
Dia bukan Shahrul yg D kenal dulu,
Dia macam orang baru yg nda sedar kewujudan D niiii.

D sedihhh okayy.
D nda tau lah apa maksud hbngan ni 1 tahun lebih dari segi pandangan dia.
mgkin dia nda ambil kisah pun.
Manalah tauuu.

Txt? Macam mana mau txt kalau baru beberapa txt, suda habis kredit.
D nda tau lah mana gaji dia p buangg.
Buang untuk beli hadiah untuk perempuan lain kali.
Nda kan gaji sebanyak tu, nda boleh beli kreditttt.
D yg nda kerja ni pun, masi boleh kredittt lagi.
Apa lagi dia, yg suda keja. Ada duit sndiriii.
Eeee. GERAMNYA

mgkin selepas hbngan kami 2 tahun, dia mau putus?
bosan suda kali?
Mau awek yg lagi cunnn dari D.
D ni apa juga.
Saiz L.
Bukan saiz S.
Not slim, not pretty.
Gemuk! Nda matang.
eeeee. Mau tumbukkkk orang suda ni.

 cukup sabar suda ni. 
selama ni D jadi budak baik.
belum keluar lagi tanduuukkk D nii.
Kalau D nda sabar, silap silap hancur dunia kaliii.
Argh! 

p/s: I reaallyyy hope you read this so you understand what I mean sayang. Now, if you want end this relationship. I can take it but dont ever come back to me. I mean it!

okay. bye. Assalamualaikum.

June 4, 2012

BOSAN

Views
Hey. Assalamualaikum.
Sihat?
D sihat alhamdulilah.
Macam?
Cuti readers semua best?
Kamu ada p mana mana?

Mana mana lah. Yg penting bercuti.
Makan angin. Keluar kentut.
Ada?
Bestnyaaaa!
D teda p mana mana.
Yalah.
Cikgu dah bagi "hadiah"

Sedang nikmati niiiiii.
Best jugaaa.
Best lah sangat.
Kamu nda dapat hadiah?
Alololo.
Nda adil. Having fun lah ni.
Hmph!
D nda jeles okay.

Oh ya!
D nda tau oh bila hari ayah?
Bila ahr?

Eleh. Macam tau ja D mau buat post tntg ayah jaaaa
Sebenarnya D belum tertulis apapun dalam otaaakkk niii.
Asyik layan "hadiah" kan.
Tapi D try buat post tntg ayah secara spontan ya?
Apa yg terlintas di fikiran itulah bakal dicoretkan di lembaran putih yg canggih ni okay?

Post tntg "kasih seorang ibu" tu best nda?
Nda?
Hmph.
Just doin my best :3

Bulan ni D akan post tntg AYAH
Bulan depan post tntg PUASA
Bulan seterusnya post tntg HARI RAYA!
Bulan seterusnya lagi post tntg STRUGGLE PMR
Bulan lepas tu lagi post HABIS PMR.

:3
Hehe. Banyaknyaaa.
Macam ada masa free.
Insyallah D akan post ya?
D nda akan biarkan readers D baca benda yg sama jaaaa.
Rajin rajin lah baca blog D ahr.
Hehe.

Okaylah D nak out.
Hari ni hujan+angin=BEST!
D nak out lah. Bye
Mau main gameeee.
#macam budak-budak.
HEHE.
Assalamualaikummmmm <3

MsDaniella says Hi